Laatste nieuws

De Optocht!

Koningsdag 2022 zullen we ook dit jaar weer starten met de welbekende traditionele optocht door het dorp. Het thema van dit jaar is "Boeren, Burgers Buitenlui".

Onder leiding van onze nieuwe optochtleider, Autobedrijf de Groot in samenwerking met muziekvereniging OBK uit Rhenen maken we er weer een mooi spektakel van.

De optocht start om +/- 11.00 uur.

Dit jaar zit er een kleine afwijking in de route. We nemen een klein ommetje langs Senioren Woonzorgcentrum De Linde aan de Grote Akker. We weten nu nog niet of het volledig gaat lukken (qua ruimte) maar een deel van de optocht zal daar zeker passeren. Zo willen we graag iedereen in Achterberg betrekken bij dit leuke onderdeel.

We hopen dat jullie net als andere jaren weer massaal en enthousiast aan de slag gaan om een mooie creatie te bouwen, want de optocht hoort bij Achterberg! Dus versier je fiets, brommer, skelter, auto, kar, trekker, vrachtwagen of wat dan ook, en maak deel uit van deze optocht!

De optocht bestaat uit 4 categorieën;

1) Kinderkaravaan (kinderen met versierde fietsen, skelters, kleine karretjes, enzovoort)
2) Karrenpracht (voorkeur met thema versierde trekker-kar combi, versierde opleggers, versierde specials, enzovoort)
3) Oldtimergedachte (oldtimer trekkers, oude brommers, oldtimer auto's, enzovoort)
4) Reclame-power (bedrijfspresentatie met auto's, trekkers, vrachtwagens, bussen, enzovoort)

Uiteraard zijn er in de verschillende categorieën weer mooie prijzen te verdienen. Wel willen we de deelnemers in categorieën 2, 3 en 4 vriendelijk verzoeken zich vooraf op te geven bij het Oranjecomité. (mede gezien de drukte van andere jaren ????) Dat kan via de mail info@oranjecomite-achterberg.nl of door te bellen / app'n naar het nummer 0646204954. Iedere deelnemer krijgt een leuk aandenken als bewijs van deelname.

Opgeven voor de kinderkaravaan kan (maar hoeft niet) door een mail te sturen naar info@oranjecomite-achterberg.nl maar kan ook op de dag zelf bij de welbekende "optochtleider" Wim van Roekel op de hoek Schoneveld / Achterbergsestraatweg. Kom a.u.b. wel op tijd.

Het opstellen van de deelnemers van de categorieën 2, 3 en 4 begint om 10.30 uur vanaf de Boslandweg. (Witte kerk) Volg de aangegeven route tot aan Hijnekamp bouwbedrijf. (Bergweg) Onze begeleiders zullen je daarvandaan verder wijzen.

De kinderkaravaan en muziekkorps OBKO stellen zich op bij de hoek Schoneveld / Achterbergse-straatweg.

Na de optocht nodigen wij iedereen weer uit voor een GRATIS kopje koffie met een heerlijke soes in het Dorpshuis. Om 12.30 uur is de prijsuitreiking van de optocht.