Laatste nieuws

De Optocht!

De traditionele Koningsdag optocht van Achterberg! Want zo mogen we hem toch wel noemen "traditioneel, en van Achterberg" Een optocht die hoort bij Koningsdag in Achterberg, een traditie welke al decennia lang terug gaat. Een unieke belevenis voor zowel jong als oud. Onder leiding van het muziekkorps trekken ieder jaar weer de meest mooie creaties door ons dorp. En ieder jaar weer staan langs de route ongelofelijk veel mensen de deelnemers en hun bouwwerken te bewonderen. Op het filmpje van vorig jaar (op de site) is goed te zien hoe mooi dat eruit ziet.

Kortom, ook dit jaar starten we Koningsdag weer met de traditionele optocht. Het thema van dit jaar is "Beestachtig gezellig". Omstreeks11:30 uur gaan we van start, onder leiding van onze optochtsponsor Autobedrijf Roelof van Leersum met muzikale begeleiding dit jaar van muziekkorps Cresendo uit Elst. We hopen dat jullie weer massaal en enthousiast aan de slag gaan om een mooie creatie te bouwen, want de optocht hoort bij Achterberg! Dus versier je fiets, brommer, skelter, auto, kar, trekker, vrachtwagen of wat dan ook, en maak deel uit van deze optocht! Laat je creativiteit de vrije loop en maak er iets moois van.


De optocht bestaat uit 4 categorieën;
1) Kinderkaravaan (kinderen met versierde fietsen, skelters, kleine karretjes, enzovoort)
2) Karrenpracht (voorkeur als thema versierde trekker-kar combi, versierde opleggers, versierde specials, enzovoort)
3) Oldtimergedachte (oldtimer trekkers, oude brommers, oldtimer auto's, enzovoort)
4) Reclame-power (bedrijfspresentatie met auto's, trekkers, vrachtwagens, bussen, enzovoort)


Uiteraard zijn er in de verschillende categorieën weer mooie prijzen te verdienen. Wel willen we de deelnemers in categorieën 2, 3 en 4 vriendelijk verzoeken zich vooraf op te geven bij het Oranjecomité. (mede gezien de drukte van vorig jaar ????) Dat kan via de mail info@oranjecomite-achterberg.nl of door te bellen of App'n naar Johan van der Voort 0646204954. Iedere deelnemer krijgt een leuk aandenken als bewijs van deelname.

Opgeven voor de kinderkaravaan kan ook (maar hoeft niet) door een mail te sturen naar info@oranjecomite-achterberg.nl maar kan ook op de dag zelf bij de welbekende "optochtleider" Wim van Roekel op de hoek Schoneveld / Achterbergsestraatweg. Kom a.u.b. wel op tijd. Het opstellen van de deelnemers van de categorieën 2, 3 en 4 begint om 11.00 uur vanaf de Boslandweg. (Witte kerk) Volg de aangegeven route tot aan Hijnekamp bouwbedrijf. (Bergweg) Onze begeleiders zullen u daarvandaan verder wijzen.

De kinderkaravaan en muziekkorps Cresendo stellen zich op bij de hoek Schoneveld / Achterbergse-straatweg. Na de optocht nodigen wij iedereen weer uit voor een GRATIS kopje koffie met een heerlijke soes in het Dorpshuis.

De prijsuitreiking is kort na de optocht op het dorpshuisplein.

Optochtroute 2019: